Implantologie

Als u vragen over uw specifieke situatie heeft of u denkt dat implantaten een oplossing voor u zijn, belt u gerust voor een intake afspraak

lees meer...

Zorg op maat

Iedere patiënt is anders. We luisteren goed naar de klachten en wensen van een patiënt en zo nodig stellen we samen een individueel behandelplan op.

lees meer...

Spoed

Voor spoedgevallen buiten praktijkuren ('s avonds en in het weekend) neemt u contact op met de Tandarts Spoedgevallendienst, telefoonnummer 070 - 311 03 05. Zij informeren u over de tandarts die op dat moment dienst heeft.

lees meer...
Kronen

Kronen

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past.

Het kapje wordt op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Wanneer er gekozen wordt voor een porselein kroon wordt de kleur van de buurelementen zodanig bepaald dat er geen verschil te zien tussen de natuurlijke tanden of kiezen en de kroon zelf.

Een kroon wordt gemaakt als er onvoldoende houvast voor een vulling is, bijvoorbeeld als gevolg van grote tanbreuk of bederf. Het kan ook gemaakt worden om esthetische redenen, voor een mooiere glimlach bijvoorbeeld.

Wanneer meerdere kronen aan elkaar vastzitten spreekt men over een brug. Een brug wordt gemaakt ter vervanging van een of meer ontbrekende tanden of kiezen. Ook een brug kan zowel dienen als herstel van de functie of om esthetische redenen.

Huisstijl: M.L. Houdijk / Website: Goedemiddag!