Implantologie

Als u vragen over uw specifieke situatie heeft of u denkt dat implantaten een oplossing voor u zijn, belt u gerust voor een intake afspraak

lees meer...

Zorg op maat

Iedere patiënt is anders. We luisteren goed naar de klachten en wensen van een patiënt en zo nodig stellen we samen een individueel behandelplan op.

lees meer...

Spoed

Voor spoedgevallen buiten praktijkuren ('s avonds en in het weekend) neemt u contact op met de Tandarts Spoedgevallendienst, telefoonnummer 070 - 311 03 05. Zij informeren u over de tandarts die op dat moment dienst heeft.

lees meer...
Parodontologie

Parodontologie

Het woord is afkomstig van het Griekse woord “parodontium”, dat betekent “alles wat om een tand heen zit”, met name tandvlees (gingiva)en kaakbot.

Parodontale behandelingen zijn gericht op het behandelen van aandoeningen van tandvlees en kaakbot rondom de wortels van tanden en kiezen.

De meest voorkomende aandoeningen van het tandvlees zijn gingivitis (lichte en omkeerbare ontsteking van het tandvlees zonder significante verlies van houvast van tanden en kiezen) en parodontitis ( grotere en deels onomkeerbare ontsteking van het tandvlees met verlies van houvast van tanden en kiezen).

Vaak wordt bij parodontitis nauw samengewerkt met een mondhygieniste en in sommige gevallen met een paro kliniek waar alleen dit soort behandelingen worden uitgevoerd. In alle gevallen houdt de tandarts altijd zelf de regie over het gehele traject.

Huisstijl: M.L. Houdijk / Website: Goedemiddag!